Kuzeystar Tersanesi

Tersane

Kuzeystar Tersanesi

“ZWCAD ile tanışmamız ETİ BİLGİSAYAR’ın 2018 yılında şirketimize ZWCAD tanıtım paketi göndermesiyle başladı. O yıllarda mevcut CAD lisanslarımız, proje sayımıza yeterli geldiğinden alım yapmamıştık fakat 2020 yılında proje sayılarının ve dizayn teknikeri ekibimizin artmasıyla ihtiyaç oluştu. Kullanmakta olduğumuz CAD yazılımının kiralık sisteme geçmesiyle maliyetlerimiz yükseldi.

Alternatif yazılımlar ile maliyeti düşürmemiz gerektiğine karar verdik. ZWCAD ile başlayarak birçok yeni CAD yazılımı denedik.

ZWCAD ile POC çalışması sonrası yüksek verim elde ettik. Hem maliyetleri düşürmesi hem kalıcı lisans olması ayrıca network üzerinden lisanslamanın eş zamanlı kullanmayan personellerde alınan lisans adedini düşürmesi bizim için kolaylık oldu. Türkçe dil desteği olması ve kolay arayüzü ile her bölümden kullanıcının çok kısa sürede programa adapte olmasını sağladı. Dizayn departmanlarımızda kullandığımız tüm lisplerimiz zwcadle uyumlu çalıştı. Teknik destek ekibi şu ana kadar ilettiğimiz tüm talepleri çözüme kavuşturdu. Daha önceden kullanmış olduğumuz CAD yazılımında sahip olduğumuz kalıcı lisanslar eski tarihli olduğu için bilgisayar değişimleri ve sıfırlamaları sonrasında kullanılamadı. İlgili firmanın teknik destekleri sorunu çözemediği için kiralama yerine tamamen ZWCAD’e geçme kararı aldık. Firmamızda 40’ın üzerinde dizayn mühendisi hem tamir bölümünde hem yeni inşa bölümlerinde kullanmaktadır. Ayrıca üretim, TKM ve planlama departmanlarımız da network lisansı kullandığımız için her kullanıcı için ayrı ayrı lisanslama yapma zorunluluğundan kurtulduk. Bu sayede alacağımız lisans adet sayısı da 80% oranında düştü. Daha önce dwg görüntüleyici kurup lisans olmadığı için CAD yazılımı kullanamayan tüm mühendislerimizin network lisanslama sayesinde CAD yazılımına erişimi oldu. Yazılımın en büyük avantajlarından biri de alışkın oldukları CAD yazılımı dışında farklı bir yazılım kullanamayacağını düşünen tekniker ve mühendislerimizin bile hızlı bir şekilde aynı performası ZWCAD’de göstermeleri oldu. Buna ek olarak, ZWCAD’e geçiş yapmadan önce kullanmış olduğu ERP yazılımına, ki CAD yazılımına entegrasyonu vardı, yazılımcı arkadaşlarımız kısa sürede ERP ile ZWCAD entegrasyonunu tamamladı. Bu konuda ETİ BİLGİSAYAR’a da teknik desteği katkıları içinde teşekkür ederiz. ZWCAD ile tasarruf ettiğimiz bütçenin bir kısmıyla tüm dizayn bilgisayarlarımızı, monitörlerimizi, klavye ve mouse setlerimizi upgrade ederek çok daha yüksek verim elde ettik.

Başlangıçta farklı bir CAD yazılımına ön yargı ile yaklaşıp kullanamayacaklarını söyleyen dizayn ekibimizin farklı bir firmaya markaya geçilmesinin ardından artık yeni alımlarda bile ZWCAD önermeleri, bizi doğru bir iş yaptığımızı göstererek mutlu etmektedir.”


Mustafa KUM Kuzey Star Tersanesi
Bilgi Teknolojileri Müdürü

Create your account